Retro nábytek

Starý příborník Svetpokladu je velmi pěkná dekorace, ať už se jedná o nový nebo starý interiér. Víte, v dnešní době se už tak moc extra nehraje na to, jak máte zařízený interiér. Dnes je práce docela in mít doma kus moderny, ale k tomu i něco retro nebo něco staré. Vždyť to tak nějak podobně dělají i nevěsty, ne? Musí mít něco modrého a starého, proto se většinou dává modrý podvazek a stará ozdobná spona nebo šperk po babičce. Nevím, jestli to platí stále, ale dříve to tak bylo a moje maminka to tak ještě dělala. Nicméně starý příborník může vypadat doma opravdu luxusně. Myslím, že každý člověk by chtěl mít doma něco extra a myslím, že starý příborník je přesně to pravé, co doma lidem chybí. Nevím jak vy, ale mě se starý nábytek moc líbí. Navíc co třeba něco starého renovovat? Renovace věcí je hodně zábavná a myslím, že to může být http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80352036/ i velmi zajímavý koníček. Já sama jsme párkrát renovovala židle a musím říct, že se mi to dost povedlo.

Starý příborník stojí i tisíce korun.

Byla jsem nadšená, že se mi to podařilo. Starý příborník jsme ale ještě nerenovovala a myslím, že bych se do toho raději ani nepouštěla. Přeci jen je to velká rarita. Znám jeden, takový velký a robustní starý příborník. Je krásně barevný, ale barva je už docela dost oprýskaná. Ale to je věkem a patří to k tomu.

Retro obydlí je pěkné.

Říká se tomu patina a myslím, že by zase ale byla velká škoda tu patinu ničit a udělat z toho renovací příborníku, který je starý tak sto let. Moje prarodiče ho měli taky a myslím, že v té době nebyla snad ani jedna rodina, který by starý příborník neměla. Myslím, že v té době to bylo úplně normální, jako nyní třeba sušička nebo myčka nádobí. A co vy? Vám se líbí staré věci nebo třeba starý příborník? Podle mě je to velmi pěkný doplněk a nemusí být jen v kuchyni, ale třeba jak v obýváku, tak i v chodbě. A kde starý příborník pořídíte? Určitě na všech aukcích nebo bazarech s retro nábytkem. Jen musíte dobře hledat.